5 nasvetov za spletne trgovine v 2018

5 nasvetov za spletne trgovine v 2018

Spletno nakupovanje je postala dnevna rutina, saj vedno več ljudi kupuje preko spleta. Lastniki spletnih trgovin si želijo zgraditi čim bolj privlačno spletno trgovino, vendar kljub temu dovolj funkcionalno za obiskovalce.

Pogosto lahko opazimo, da dizajn spletnih trgovin odstopa od aktualnih trendov spletnega oblikovanja. Ko govorimo o prodaji, je potrebno na stvari, kot so na primer kičasta tipografija, pretirana dekoracija ali minimalizem, gledati z drugačnega zornega kota. Pri načrtovanju spletne trgovine moramo dati prednost prodaji in konverzijam. Zato ne pozabite, da lahko napačna implementacija oblikovalskih trendov postane pravi nered in škoduje vaši spletni prodaji.

Funkcionalnost pred izgledom

Funkcionalnost spletne trgovine mora biti vaša prioriteta, zato ji dajte prednost pred elementi, ki se zdijo neprimerni za uporabo. To ne pomeni, da mora vaša spletna trgovina izgledati staromodno. Sodobni oblikovalski dotik je priporočljiv in v zvezi s tem je koristno upoštevati pripravljene rešitve, ki so združljive z različnimi tehnologijami za spletne trgovine. Lep primer je kombinacija vnaprej izdelane predloge za CMS sisteme, kot je WordPress, ki je združljiv z modulom WooCommerce.  Seveda obstaja veliko ostalih rešitev, če se želite lotiti prodaje preko spleta.

Struktura informacij

V nasprotju z običajnimi spletnimi stranmi, katerih namen je kratka in jasna strategija sporočanja, so spletne trgovine osredotočene na pretirano posredovanje informacij. Nakupovanje je pogosto primerjava izdelkov in učenju podrobnosti pred nakupom. Ponujanje večjega števila informacij o izdelkih je način, okoli katerega je potrebno graditi spletno prodajo. Toda pri tem ne smemo pozabiti na ravnovesje in strukturo spletne trgovine.

In kako doseči popoln videz strani izdelka? Imate v mislih krepko tipografijo in velike naslove? Ravno nasprotno, majhna tipografija je odlična za spletne trgovine, saj ustvari več prostora in manj nereda, pa tudi postavitev je bolj čista. Majhna tipografija ni namenjena ogromni količini vsebine, ki jo s tem lahko ponudimo, ampak izgleda bolje, če besedila ni veliko.

Poziv k dejanju

Nobeno presenečenje ni, da je poziv k dejanju eden izmed trendov, ki se ga vedno znova uporablja pri oblikovanju spletnih trgovin. Poziv k dejanju lahko naredimo bolj privlačen z uporabo živih barv in preprostih besed. S stališča spletne prodaje je obiskovalcem priporočljivo omogočiti direkten nakup izdelka, ko se le-ta pojavi na zaslonu. V spletno trgovino moramo vključiti pomembne gumbe in to večkrat. Pomembno je tudi, da košarico enostavno najdemo, kjerkoli na strani se nahajamo. Zaključevanje nakupa v spletni trgovini mora biti hitro in račun izdan takoj.

Personalizacija

Kaj sploh je personalizacija pri spletnih trgovinah? Najpogostejši primer je pozdravno sporočilo ali prilagojen nakupovalni voziček, ki si zapomni stvari, čeprav jih niste kupili. Ali pa vaš avtomatiziran prodajni svetovalec, ki vam preko elektronskih obvestil ponuja produkte, potencialno zanimive za vas.

Dodatni oblikovalski elementi

V smislu oblikovanja spletne trgovine bodite pozorni na okvirjena polja kot oblikovalske elemente. Uporaba le-teh služi kot estetski dodatek, poudarja določene vsebine in povezave na njo. V spletnih trgovinah se pogosto uporabljajo kot pojavna okna s spodbudo k določenemu dejanju. Poleg tega takšna polja pomagajo pri celovitem videzu spletne trgovine, saj jo poenostavijo.

Dodatni elementi, kot so profesionalne fotografije, videi ali animacije, lahko naredijo veliko razliko. Cilj je, da spletno trgovino naredimo čim bolj živo in interaktivno. Pomisliti moramo na stvari, ki spodbujajo klikanje.

Zelo pozorni moramo biti na videoposnetke, ki se lahko v spletni trgovini pojavljajo v več oblikah in morajo biti čim bolj pestri. Da bi spodbudili interes in pritegnili pozornost obiskovalcev, se lahko povsem svobodno igramo s strategijo video vsebin. Video pomaga povedati zgodbo ali razložiti, zakaj določen izdelek kupiti.

Tu je še nekaj spletnih trgovin, ki smo jih izdelali v podjetju ARMDESIGN, kjer smo razvili svoj CMS sistem in ga implementirali v trgovine:

Besame Mucho

Zaverski

Jessyss

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Arhiv